top of page
ENERGY.png

Alt i universet er energi. Men hvorfor ser det ud som om nogen har væsentligt mere energi end andre? Nogen udretter bare mere og har en udholdenhed som er uendelig. Og det har ikke relation til deres fysiske form. Den energi vi taler om her, kommer fra en mental tilstand. Igen er der tale om Flow som er en form for energitilførsel. Når man er i Flow udløses der positive stress hormoner i blodet og de tilfører kroppen energi. Indenfor mange kulturer bruger man også ordet ”Spirit” om denne energi. Det er en vital kraft indeni os og ikke en ånd eller et andet væsen som ordet Spirit også kan betyde. Vi ser på energi som en kombination af Mind, Body og Spirit som tilsammen skaber din drivkraft.

Vores energi og drivkraft er altså en sammensat størrelse som kan påvirkes udefra, men i høj grad også påvirkes af os selv. Hvis du mestrer din perception (Mind), vil du i langt mindre grad bruge energi på at undgå angst scenarier eller tilpasse dig andres (eller egne) antagelser. Men hvis du ikke har styr på din perception og din angst vil du være i en form for alarmberedskab som kan dræne kroppen for energi og udløse negative stress hormoner.

Rent fysiologisk (Body) kan der selvfølgelig også være forhold som begrænser din energi, sygdomme og skader kan påvirke en. Men måden du tænker på påvirker også det fysiske. Der er sandhed i at man kan tænke sig både syg og rask. Sluttelig kan den Vitale Kraft (Spirit) også stimuleres af eksterne forhold. Du kender helt sikkert til det at være sammen med mennesker som fylder dig med energi versus at være sammen med mennesker som kan dræne dig og suge al energi ud den sammenhæng man nu er sammen i, både privat og professionelt.

Når vi taler om energi i FlowEye Institute taler vi ikke om forbrugsenergi genereret på et kraftværk. Vi bruger ordet energi om den universelle sammenhængskraft som vi alle er en del af.

bottom of page